Eetstoornis

Op deze website kunt u uw vraag stellen aan een expert op het gebied van eetstoornissen.  Ook hebben we voor u een selectie gemaakt van interessante links, nieuwsfeiten en artikelen die daar allen mee te maken hebben.Interessante links


Afbeelding

Nieuwe website: 99gram.nl online

99gram.nl is een website voor jongeren van 14-23 jaar die veel bezig zijn met onderwerpen eten, gewicht en uiterlijk.

Ze kunnen betrouwbare info lezen en laagdrempelig in contact komen met deskundigen via mail en chat. Zo is er bijvoorbeeld twee keer per week een chat met onze diëtist. Als er sprake is van een eetprobleem kunnen ze, als het nodig is anoniem, een online behandeling volgen.

 

http://www.99gram.nl


 De Nationale Academie voor Eetstoornissen (NAE) is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen met eetstoornissen. Op de website is onder meer informatie te vinden over verschillende soorten eetstoornissen, het huidige zorgaanbod. Klik hier om naar de website te gaan.


De Nederlandse Obesitas Vereniging wil een sterke positie voor mensen met overgewicht. Klik hier om naar de site te gaan.


Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa, lees hier meer.


Stichting Voedingscentrum Nederland: het Voedingscentrum heeft zich in 10 jaar tijd ontwikkeld tot een erkende autoriteit op het gebied van gezond, veilig en duurzaam eten. Klik hier voor meer informatie.


Stichting STOB: strijd tegen overgewicht en bewegingsarmoede. Kijk op de website.


Proud2bme is een website, gericht op jongeren met eetproblemen en eetstoornissen en ouders van jongeren met deze problemen, woonachtig in Nederland. De site geeft informatie over diverse aspecten van deze problemen en biedt interactieve mogelijkheden zoals een discussieforum en chatsessies. Klik hier om de site te bekijken.