Angst

Op deze website kunt u uw vraag stellen aan een expert op het gebied van (gegeneraliseerde) angst.  Ook hebben we voor u een selectie gemaakt van interessante links, nieuwsfeiten en artikelen die allemaal met angst te maken hebben.Interessante links
  


Bij mensen die hersteld zijn van een angststoornis komt het vaak voor dat de klachten na verloop van tijd terugkomen (terugval), zeker als de medicatie (antidepressiva) wordt afgebouwd. Er is tot nu toe weinig onderzoek gedaan naar het voorkomen van terugval bij angststoornissen. GGZ inGeest gaat hier samen met Meerkanten, de Gelderse Roos en GGz Nijmegen onderzoek naardoen. Het onderzoek is medegefinancierd door ZonMw. Klik hier om de folder van dit onderzoek te bekijken.

 

   Nieuw: Het onderzoek is nu ook te volgen op Twitter: @MasterAmstad

Bouw antidepressiva veilig af

Ben je hersteld van je angststoornis? En wil je nu graag de antidepressiva die je hiervoor slikte afbouwen? Willemijn Scholten, psychotherapeut van GGZ inGeest, zet voor Vizier op een rij hoe je dit het beste kunt aanpakken. Klik hier als je verder wilt lezen.


Terugvalpreventie bij angststoornissen

Een artikel over de groep mensen die terugvalt na herstel. Klik hier om dit artikel te lezen.