Depressie

Depressie staat over 20 jaar naar schatting nummer 2 in de ranglijst van 15 ziektebeelden van de World Health Organisation (WHO). Bepalend voor het lijden en de kosten die deze ziekte met zich meebrengt, is het chronische karakter van de aandoening.

Op deze website kunt u uw vraag stellen aan een expert op het gebied van terugkerende en chronische depressie.  Ook hebben we voor u een selectie gemaakt van interessante links, nieuwsfeiten en artikelen die allemaal met depressie te maken hebben.

  

Interessante links

De Depressie Zelftest is een vertaling van de Edinburgh Depression Scale, ontworpen door de Britse psychiater prof. dr. John Cox. De test is door prof. dr. Victor Pop, hoogleraar Eerstelijnszorg te Tilburg, voor gebruik in Nederland vertaald, bewerkt en gevalideerd. Ga naar de depressie zelftest.

 

De Depressie Vereniging is een landelijke cliëntenorganisatie die zich inzet voor mensen met depressie. op de website is informatie te vinden over verschillende soorten depressie, het herstellen van een depressie, wat je zelf kunt doen aan een depressie en over verschillende  behandelingsmogelijkheden. Zie www.depressievereniging.nl

Depressie Vereniging

 

 

In Depressie is een website is voor lotgenoten, oud-lotgenoten, partners en familieleden. Het is Nederlands grootste depressieportaal met mogelijkheden tot lotgenotencontact en volop informatie.  Kijk op de website http://indepressie.nl/.